De gemeente Heist-op-den-Berg neemt deel aan de Dag tegen de armoede. Ze doet dit met het OCMW en de vzw Den Draai.

Ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen.

17 oktober: werelddag van verzet tegen armoede.

Hoewel we in een welvaartstaat wonen, is armoede niet weg te denken uit onze samenleving. Dakloosheid, laaggeletterdheid, ongezonde voeding, slechte gezondheid, werkloosheid, eenzaamheid, … zijn slechts enkele van de vele gezichten die armoede aanneemt.
“Koop ik schoolboeken voor mijn kind of koop ik de nodige medicijnen voor mezelf?" Het is een verscheurende keuze die veel gezinnen te vaak moeten maken.

Doe mee!

Vzw Den Draai en OCMW Heist-op-den-Berg roepen de Heistse burgers om tijdens deze jaarlijkse wereldverzetdag tegen armoede op 17 oktober mee actie te voeren in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.
Hoe? Hang het internationale symbool, een wit laken met knopen in, uit je raam en laat zien aan mensen in armoede dat ze er niet alleen voor staan en dat je mee de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting wil aangaan…



Praktisch:
Ofwel hang je een eigen laken uit je raam, ofwel kom je een laken halen op zaterdag 13 oktober 2012 tussen 10 en 12 uur in CC Zwaneberg.


De uitdaging: meer dan honderd lakens hangen buiten in Heist-op-den-Berg!

Laat een seintje als je graag meedoet.
Bij Vzw Den Draai, 0470 23 23 45, info@vzwdendraai.be, of bij OCMW Heist-op-den-Berg, 015 24 93 50, mco@ocmw-heist-op-den-berg.be. De burgemeester en de schepen van Welzijn doen alvast mee!

Het OCMW en Den Draai hebben op zondag 14 oktober ook een standje op de Heistse zondagsmarkt.
Je vindt ons in de buurt van De Loods.